Diskuze - London pass a doprava po Londýně

Řadit podle času | Řadit podle vláken vzestupně sestupně

Při vkládání příspěvku do diskuze jako neregistrovaný uživatel budete mít u vašeho příspěvku zobrazenu IP adresu

:-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S >:) (((H))) @};-- \o/ (((clap))) :-@
Pravidla diskuzí
Původní dotaz

London pass a doprava po Londýně

31.12.2008 12:51:23 | dede

dede Ahoj...chystám se na 4dny do Londýna a tak co sleduji...vše je pěkně mastné.....ale zároveň jsou různé karty na dopravu a památky....poradíte jak nejlíp ušetřit a neplatit vše za plnou taxu:

Poslední reakce

Re: Zpoždění vlaku   Jakub - MintyTrips.cz 05.05.2012 16:10

Ahoj,

pokud byly lístky koupeny s časových předstihem a získali jste tak na ně nějakou slevu, tak se tyto většinou vztahují pouze na konkrétní vlak (jednalo by se o ADVANCE TICKET). Na lístku by mělo být napsáno, zda je lístek "open" nebo "valid" (platný) plus tam bude datum do kdy je platný (také by tam mělo být označení ADVANCE TICKET). Pokud tam je konkrétní čas vlaku, tak se lístek bohužel vztahuje pouze na onen vlak. Pokud vám tento ujede, můžete nastoupit do dalšího vlaku, ale může se vám stát, že kontrolor po vás bude chtít abyste si koupili lístek nový (jde ho koupit od něj ve vlaku). Samozřejmě zkuste se s ním nejdříve domluvit.

Pokud je na lístku napsáno, že jsou platné (valid) do datumu, který je větší než datum, kdy budete cestovat (a je tam i napsáno ANYTIME), tak nebude vadit, pokud vám vlak ujede a můžete nastoupit na jakýkoliv další vlak.

Více informací (v angličtině) je zde http://www.eastmidlandstrains.co.uk/tickets/tickettypes/Pages/London%20Leisure.aspx

Přeji příjemný pobyt v Anglii,

Jakub

Jakub přispívá do Nezávislého průvodce Londýnem, Anglií a Skotskem (MINTY TRIPS – http://www.mintytrips.cz).

Zpoždění vlaku   Hudy2 23.04.2012 09:15

Dobrý den,
za chvíli se chystám do Británie a chci si někam zajet vlakem . Zajímalo mě, co mám dělat, když nestihnu další vlak, kvůli zpoždění prvního vlaku, kterým budu cestovat? Jestli je možnost použít další vlak, nebo ne. Podotýkám, že první vlak je nejspíše místenkový, ale u druhého nemám pevně přidělena sedadla, znamená to tedy, že mohu využít jakýkoliv vlak jedoucí po stejné trase, nebo jízdenka platí pro ten jeden konkrétní vlak? Zkoušel jsem to hledat na stránkách společnosti, ale nějak jsem to nenašel. Podotýkám, že budu cestovat se společností East Midlands Train. Děkuji za odpověď.

Re: Londýn   veronika (90.176.83.***) 05.03.2012 20:44

Ahoj, všem vřele doporučuji využít služby Rad´s Transfer. Kluci mluví česky :) nemusíte mít strach s angličtinou, ochotně vám se vším poradí a udělají všechno pro to, aby jste stihli vaše letadlo. S námi se vyhnuli dopravní zácpě, jeli trasou delší a za původní cenu. Férové jednání, spolehlivé a nikde nečekáte. Výsledná cena je pak stejná jako zdlouhavá jízda několika autobusy.
www.radstransfers.co.uk

Re: Londýn   Kirscha logout (77.48.106.***) 22.02.2012 14:21

Konkrétně tedy nevím, přesto myslím, že to bude stejné jako Gatwick - Heathrow: tedy mezi letišti jezdí specialní busy. Prozkoumejte stránky letišť.

Londýn   dodo (80.87.176.***) 15.02.2012 13:17

Posím potřebovala bych radu. Začátkem března letíme do Londýna doletíme na letiště stansted a musíme se dostat na letiště Gatwick může mi někdo poradit jakou dopravou to bude mejlepší a zda se někde přesedá nejlépe polopatě letíme poprvé a neumíme anglicky :-( což bude docela problém a kde se případně na tuto dopravu sežene lístek. Děkuji moc

Re: London pass   Jakub - MintyTrips.cz 15.02.2012 09:12

Ahoj,

Informace o Londonpassu jsou detailně uvedeny na stránkách
http://www.londonpass.com. Ceny pak na
http://www.londonpass.com/london-pass-prices.php#.

Žijeme v Londýně již 7 let, ale Londonpass jsme nikdy nepoužívali, takže nemůžeme říci náš osobní názor. Nicméně z rozhovorů s lidmi co v Londýně byli a ze čtení na různých diskusních platformách vychází, že názor na Londonpass je rozporuplný. Někomu se vyplatil, mnozí si však většinou myslí, že je
to zbytečnost.

Pas stojí £46 na 1 den, na 2 dny pak £61. Osobně si myslím, že je to
předražené. Spousta muzeí, galerií i památek je v Londýně zdarma. Do
Westminsterské katedrály se platí, ale i tam se můžete, během mše,
dostat zdarma (to samé platí pro Katedrálu Svatého Pavla). Na našem
webu www.mintytrips.cz (Nezávislý průvodce Londýnem) najdete více informací. Navíc se Londonpass na Westminsterskou katedrálu nevztahuje.
Pass by se asi vyplatil, pokud by člověk chtěl za 1 den navštívit
všechny “komerční” atrakce, jako Londýnské oko, Dům hrůzy, Muzeum
voskových figurín, Akvárium atd.

Ohledně dopravy: pokud si koupíte pas za £54 na den, nebo £79 na dva
dny, dostanete k pasu i cestovní kartu na MHD. Cestovní karta je ale
na všech 6 zón Londýna, což je zbytečné, neboť všechny památky jsou
max. do zóny 2 (jen Greenwich s nultým poledníkem je v zóně 3).
Navíc během jednoho dne o víkendu můžete v Londýně projezdit max £6.60
(v týdnu £8) – tzn. pokud při používání metra, autobusu projezdíte
£6.60, už více za dopravu nebudete v daný den platit (£6.60 o víkendu
je horní hranice nákladů na dopravu v Londýně – do zóny 2).
Koupil bych se tedy pass za £46 a počítal bych, že za den o víkendu
projezdím £6.60. Tím ušetříte pár liber než si kupovat pass s dopravní
kartou za £54.

Pro shrnutí: doporučil bych si udělat seznam památek, atrakcí, muzeí a
galerií, které chcete navštívit. Pak bych si na jejich webových
stránkách našel zda mají či nemají vstup zdarma. Spočítal bych si
celkové náklady na vstupy a porovnal je s cenou Londonpassu.

Doufám, že vám budou naše tipy k užitku a přejeme krásný pobyt v Londýně.

Přeji pěkný den :)

Jakub

Re: Bonfire night   Rad 24.10.2011 19:21

Ahoj Jano,
ano, 5. Listopadu si anglicane pripominaji vyroci nepovedeneho pokusu o atentat na Krale Jakuba I ( vice info kliknutim na odkaz http://cs.wikipedia.org/wiki/Spiknut%C3%AD_st%C5%99eln%C3%A9ho_prachu )
Kazym rokem se ten vecer muzete tesit na nebe plne ohnostroju a ne jen tak ledajakych. Nejvetsi z nioch je vzdy v centru u London Eye. Opravdu uzasna podivana.
Pokud se ale vydate na nektery z londynskych kopcu jako napriklad Hampsted Heath, Primrose Hill, Alexandra Palace, Greenwich Park nebo Christal Palace uvidite nadhernou hru svetel ze vsech moznych stran. Ohnostroje zacinaji od cca 19:00 a pokracuji az do 20:30
Kompletni seznam ohnostroju v Londyne najdete na linku vedle http://www.viewlondon.co.uk/london-fireworks-displays.aspx

Preju peknou podivanou

Radek Rus
Rad's Transfers - 1. Ceska licencovana taxisluzba Londyn

Bonfire night   Jana (77.78.82.***) 22.10.2011 12:23

Ahoj, slyšela jsem že 5/11 je v Londýně nějaká akce ohňostrojů - nemáte někdo tip kde to bude nejlepší či nějaký odkaz? O:-)

Díky moc

Re: London pass   Andretaxi Team (2.102.188.***) 20.10.2011 18:34

Dobrý den,

pokuď máte platnost na karty do roku 2012 tak se to dá znovu použít stačí zajít do některého z prodejních míst a oni vám to nabijou na vámi požadované dny.

Užijte si váš výlet v Londýně

Andretaxi Team

Andretaxi - Největší česko - slovenská taxislužba v Londýně

Oyster   ProfessoR (194.228.18.***) 05.10.2011 16:19

Oyster je na krátké cesty, jinak na denní ježdění po Londýne jednoznačně denní lístek v automatu. Rychlé a bez stresu, aby jste měli nabito. ;)

London pass   amina (193.228.234.***) 05.10.2011 09:32

ahoj, v únoru jsme byli v Londýně a měli zakoupený London pass na 3 dny, kartička nám zůstala a je tam vyznačená platnost až někdy do roku 2012.
Koncem října jedeme opět a uvažujeme, že bychom si LP opět zakoupili, jenom si nejsme listí, zda se dá použít stará kartička, popř. kde by se dala přímo v Londýně nabít.
Nemá s tím někdo zkušenosti?

Re: Nabízím platné a nabité Oyster   Rad (86.14.241.***) 27.05.2011 18:12

Dobry den,
pokud je jeste mate tak my by jsme je od Vas vzali.
Pujcujeme je nasim zakaznikum, kteri prijedou do Londyna na par dni, jsou na tom s anglictinou trosku hur a nechteji se potit v metru u okynka dlouhosahlym vysvetlovanim, coze to vlastne chteji :-)
V pripade zajmu me prosim kontaktujte jednim z nize uvedenych zpusobu.
Diky Radek
M: +44(0)797028876
W: www.radstransfers.co.uk
E: info@radstransfers.co.uk
S: skype - radstransfers.co.uk

Re: Nabízím platné a nabité Oyster   romansky666 26.05.2011 00:26

Dobrý den, je ta vaše nabídka ještě aktuální? Měl bych zájem.
Roman Potyš
737 969 248

Nabízím platné a nabité Oyster   Pavel Růžek (84.42.226.***) 26.04.2011 14:58

Nabízím k prodeji dvě Oyster Card - každá nabita 20 Librami + 5 Liber kauce. Nabízím kartu za cenu 20 liber, dvě karty za 40 liber. Objednal jsem si je přes internet, ale bohužel přišli až v době, kdy jsem byl na cestě. Balíček je originál zabalen. Telefon 0420602584755

RE: RE: Nabízím kartu na dopravu, oester card   Pan_Pedro 10.03.2011 09:16

OK, tak se domluvíme, zaregistruj se a pošli mi email a domluvíme se

RE: Nabízím kartu na dopravu, oester card   machara 09.03.2011 19:09

Ahojky. Jedu do Londýna na 7dnů začátkem dubna. Budu bydled v 1. zóně a max se budu pohybovat po 1. a 2. zóně a chtěl jsem se zeptat jaký tarif si mám koupit? Dále jak se dostanu z centra(Tower Bridge) na Greenwich? A jaký lístek potřebuji? Stačí lístek na 1. a 2. zónu na Oyster card? Jinak kartičky Oyster bych si vzal. Dík Petr :-)

Nabízím kartu na dopravu, oester card   Pan_Pedro 06.03.2011 23:06

Mám u sebe 2 kartičky Oester card, tak pokud někdo jedete do Londýna a chcete ušetřit, tak se ozvěte, jedná se o vratnou kartu, kterou mi bohužel zůstala, jelikož jsem ji nevrátil, a mám celkem 2

RE: RE: RE: London Pass se vyplati   gloom83 (89.176.171.***) 27.01.2011 00:06

1111111111111:
http://londonpass.com/london-attractions/index.html Tady je seznam, co vše je zdarma, případně jaké jsou výhody s LP. Prostě vše, co je v seznamu je v ceně LP, jen to musíš stihnout v době, na jakou sis LP koupil. Tj 1day London pass platí jeden den a za ten den to vše nestihneš ani náhodou. :-D
Jinak pokud bys chtěl jezdit s LP zdarma metrem, musel bysis koupit London pass with travel a tam je v ceně i bus, metro a lodní doprava.

RE: RE: RE: RE: RE: London Pass se vyplati   gloom83 (89.176.171.***) 26.01.2011 23:54

Lukaaa: My toho moc nestihli, ale byli jsme na Tower, Tower Bridge, pak jsme se plavili na lodi po Temži (Thames River Boat Cruise) a ještě jsme navštívili Jewel Tower, pač jsme ji měli po cestě a byla v ceně London pass, ale tam toho k vidění moc nebylo. Jinak já byl ještě v Sea Life akváriu hned vedle London eye, ale to už jsem si platil zvlášť a nelituju toho. Počasí vyšlo skvěle a určitě bych se tam rád ještě vydal. :-)

RE: RE: RE: London Pass se vyplati   veronichka83 23.01.2011 11:37

11111111: pokud priletite na Heathrow, tak London pass si muzete koupit u metra primo na Hethrow. maji tam velmi mile lidi, radi vam pomuzou,poradi a na mape ukazou,jak se tam nejlepe a nejrychleji dostat.

RE: RE: London Pass se vyplati   111111111111 (90.180.225.***) 20.01.2011 21:11

Ahoj, chci se zeptat jak vlastně London pass funguje? Příliš nechápu na kolik placených památek mohu jít zdarma s LP a jestli mohu jezdit metrem neomezeně?

Děkuji za odpověď

RE: RE: RE: RE: London Pass se vyplati   lukaaa (88.101.39.***) 19.01.2011 11:28

Kde jste byli? My chceme na Tower, Tower Bridge, Chelsea...

RE: RE: RE: London Pass se vyplati   gloom83 (89.176.171.***) 18.01.2011 22:56

Takže karta funkční. :-) Jen jsme toho moc nestihli. Prali jsme se tam s místním undergroundem. :-D

RE: RE: RE: London Pass se vyplati   gloom83 (89.176.171.***) 11.01.2011 23:53

Jj, od něj. :-D No uvidíme. Ptal jsem se ho, jak je možné, že to má tak levné, dokonce levnější než na londonpass.com a tak mi poslal weby, kde byly karty ještě o něco levnější než na ofiko stránkách a je to prý tím, že on k tomu nedodává brožurky, mapky a vše, co k tomu normálně je. Mně teda prý vyjímečně jednu poslal, ale ta přišla díky poště celá navlhlá, tak mi napsal, že je mu to líto a že mi pošle další. :-) Hodnocení má skvělé a připadal mi z komunikace jako velmi důvěryhodný, ale zdání někdy klame. :-)
Každopádně jsem bral jeden i pro slečnu, která z toho byla velmi nadšená, tak snad bude vše ok.
V sobotu to zjistím. :-D

RE: RE: London Pass se vyplati   lukaaa (88.101.39.***) 11.01.2011 22:48

Koupil jsi je od talk2junior ? Snad jsem se taky nenapálil...

RE: London Pass se vyplati   gloom83 (89.176.171.***) 10.01.2011 18:36

Díky, nakonec jsem sehnal london pass na ebayi 1adult/1day za 20Liber/kus. Snad to nebude nějaká levárna, ale objednal jsem dva, obě karty přišly i s brožurkou, takže jsem zvědav. V sobotu odlétám, takže pak snad nezapomenu poreferovat. :-)

London Pass se vyplati   Rad 01.12.2010 05:15

Podle me vlastni zkusenosti a podle zkusenosti mych zakazniku turistu se London Pass vyplati.Zrovna ted o vikendu tu byla particka 4 lidi na 3 dny a London Pass si poridili s predstihem a nechali si ho poslat do CR, takze kdyz prijeli, nemuseli resit jizdenky ani nic podobneho. Meli dost jasno co chteji vsechno chteji stihnout a co vybechat. Meli porizenej 3 denni Pass s tim, ze prvni dva dny behali po Londyne a treti den jem je rano v 9:30 vyzvedl na hotelu( v 10 meli stejne check out) a objizdeli jsme veci ktery nejsou zrovna v centru Londyna, jmenovite Hampton Court, London Motor Museum a nakonec Windsor Castle odkud jsem je odvezl rovnou na letiste Gatwick.A to cele i s obeem za 9 hodin.Cestou na letiste jsme schvalne pocitali, kolik vlastne za ty tri dny usetrili a vychazelo to na neco kolem £80 na hlavu.Musim rict, ze toho stihli dost, ale zese se nejak zvlast nehonili, takze pokud by to clovek pobral fakt hodne vazne, verim tomu ze se da usetrit i dvakrat tolik.
Cestovani zdar
Radek
Rad\'s Transfer

RE: RE: London pass   gloom83 (89.176.171.***) 25.11.2010 19:57

Děkuji Vám za rady. Pokud bychom nakonec vyrazili dva, tak bych se každopádně přiklonil k akcím 2in1, ale pokud pojedu sám, tak nevím, která z možností bude výhodnější. :-? Jinak jsem se koukal, že jste byla ubytována v Kensal green. Přesně tam mám rezervaci i já, tak jsem zvědav. :-)

RE: London pass   Huskice 23.11.2010 13:13

Jestli můžu radit, tak London pass nekupujte, je to zbytečně drahé, jak jste sám poznamenal. Navíc do Big Bena se nedostanete,tam není muzeum,to by jste musel jen do parlamentu a ten je ve dnech jednání zadarmo viz:http://www.parliament.uk/visiting/, Tower bridge se dá pořídit 2za1 viz: http://www.daysoutguide.co.uk/attraction-types/2for1london.aspx no a co se plavby lodí týče tak doporučuju: http://www.thamesriverservices.co.uk/ bokud koupíte lístek on-line v předstihu je za polovinu!!Více když tak přímo na mém profilu.